Vanmiddag begint het nieuwe seizoen van radioprogramma Theatermakers op AmsterdamFM. Net als het theaterseizoen gaat de uitzending van start met het Nederlands Theater Festival en het Fringe Festival. Te gast zijn Jeffrey Meulman (directeur van TF en Fringe) en Anneke Jansen (artistiek directeur van Fringe).

Recensent Loek Zonneveld zal ook dit seizoen weer wekelijks zijn recensie van de week uitspreken. Verder bevat het programma de vaste rubrieken Theaternieuws, de Theaterkrant Top-5 en de Theateragenda, in samenwerking met vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl.

Dit seizoen geeft Theatermakers ook jonge radiomakers de kans om ervaring in het presenteren op te doen. Jochem Veenstra (De Theatertroep) en Susanne Visser (Theaterwetenschap) zijn de eersten die binnenkort in het programma te horen zijn. De presentatie is vanmiddag in handen van Gian van Grunsven.

Het programma is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur live bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3 en zowel live als achteraf te beluisteren op amsterdamfm.nl.

Foto Jeffrey Meulman: Digidaan