Jonge choreografen krijgen de kans een nieuw netwerk te creëren tijdens het Moving Futures Festival. De eerste editie van dit dansfestival vindt plaats van 9 tot en met 12 oktober in Amsterdam.

Het Moving Futures Festival is een gezamenlijk initiatief van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost. De vijf talentontwikkelaars richten zich specifiek op de nieuwste generatie dansmakers en biedt hun een podium op dit reizende dansfestival. De dansers en choreografen krijgen de mogelijkheid te dansen in verschillende theaters in Nederland, zoals Theater Bellevue, de Rotterdamse Schouwburg en Schouwburg Arhnem.

De vijf instellingen bieden met het festival bovendien een platform voor opkomende dansmakers. Tijdens het festival ontmoeten dansers en choreografen elkaar en krijgen zij de kans kennis uit te wisselen. Ook de samenwerkingen met theaters in de verschillende steden geven een extra netwerkmogelijkheid en naamsbekendheid voor de dansmakers.

Het Moving Futures Festival zal na de editie in Amsterdam doorreizen naar Tilburg (15-17 okt), Drachten (24-26 okt), Rotterdam (31 okt-2 nov), Arnhem (6-8 nov) en Nijmegen (18 dec). Tijdens het festival is er werk te zien van onder anderen Cecilia Moisio, Arno Schuitemaker, Jelena Kostic, Giulio D’Anna, Fernando Belfiore, Connor Schumacher en Jasper van Luijk.

(Foto: Quite discontinuous – Jasper van Luijk – door Menno van der Meulen)