Het Kleine Theater is het nieuwe vaste jeugdgezelschap van het Ostadetheater in Amsterdam. Het gezelschap zal maandelijks drie tot zes keer een voorstelling in het theater spelen. Zondag 16 februari wordt de nieuwe samenwerking gepresenteerd tijdens de première van Rapunzel.

Met de samenwerking met Het Kleine Theater speelt het Ostadetheater in op de nieuwe koers, waarin partner- en publieksverbreding centraal staan. Het theater hoopt zich op deze manier te profileren als een toegankelijk podium voor kwalitatief en betaalbaar jeugdtheater.

Het Kleine Theater is in 2011 opgericht door Anke Engels en Vimala Nijenhuis, met als doelstelling om familietheater voor drie jaar en ouder te maken. Ze bewerkten onder meer de sprookjes Hans en Grietje, Assepoester en Roodkapje.

Anke Engels en Vimala Nijenhuis zijn beiden afgestudeerd aan de acteursopleiding in Utrecht. Engels speelde in het theater onder meer bij het Ro Theater en Het Toneel Speelt. Op televisie verwierf ze bekendheid in de dramaserie Ernstige delicten van de VARA. Nijenhuis speelde onder andere bij Theater EA en Stella DenHaag. Ook zij speelde in Ernstige delicten.

Rapunzel is de zevende voorstelling van Het Kleine Theater.

Foto: Rink Hof