De Broadway-productie Network van Ivo van Hove is vijf keer genomineerd voor een Tony Award, de meest prestigieuze Amerikaanse theaterprijs. De uitreiking is op 9 juni.

De voorstelling is genomineerd in de categorieën Best Direction of a Play (Ivo van Hove), Best Scenic Design (Jan Versweyveld), Best Lighting Design (Jan Versweyveld en Tal Yarden), Best Sound Design (Eric Sleichim) en Best Performance by an Actor in a Leading Role (Bryan Cranston).

Network ging eind 2017 in première bij het National Theatre in Londen en werd een jaar later naar Broadway gehaald, waar de voorstelling op 6 december 2018 in het Cort Theatre in première ging. Het toneelstuk, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1976, gaat over de uitgerangeerde televisiepresentator Howard Beale (Bryan Cranston), die live aankondigt zelfmoord te gaan plegen.

De Tony Awards worden jaarlijks toegekend door de American Theatre Wing en The Broadway League. De prijzen worden uitgereikt voor theaterproducties en acteurs op Broadway. In 2016 won Van Hove al twee Tony Awards voor A View from the Bridge. Bryan Cranston won vorig jaar al een Olivier Award voor zijn rol in Network.

Een overzicht met alle genomineerden van dit jaar vind je hier.

Foto Network: Jan Versweyveld