Theaterdirecteur Nel Oskam is gisterenavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Milo Schoenmaker overhandigde de onderscheiding bij haar afscheid van de Goudse Schouwburg.

Oskam ontvangt de onderscheiding voor haar buitengewone inzet voor de cultuur in Gouda en omstreken. Zij was 41 jaar werkzaam voor de Goudse Schouwburg, de laatste 33 jaar als directeur-bestuurder van stichting Schouwburgcomplex Gouda waaronder ook Cinema Gouda valt.

Naast ridder mag Oskam zich sinds gisteravond ook ere-lid van de vereniging van schouwburgen- en concertgebouwdirecties noemen, een symbolische onderscheiding voor personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de VSCD. De vereniging roemt haar inzet voor de culturele sector en het vak van theaterdirecteur in het bijzonder.

Oskam was bij de VSCD onder meer betrokken bij het ontstaan van de Cabaretprijzen, de totstandkoming van het kaartverkoopnetwerk Nederland, het boekingsconvenant en de mantelovereenkomst met producenten. Ook dacht zij mee bij de Stichting Raamwerk, waarmee internationale voorstellingen naar Nederland werden gehaald.

Foto: Tom Croes