Directeur Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera en scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm zijn vanmiddag te gast in radioprogramma Theatermakers. Mansfield praat over de nieuwe opera Don Giovanni, een typische ‘mannenopera’ die deze keer is geregisseerd door de vrouwelijke regisseur Joanne Davies. Alberdingk Thijm vertelt meer over zijn tweede lunchvoorstelling Calcutta, Vastenavond. Ook actrice Katrien van Beurden is aanwezig en er is een telefonisch interview met cabaretcriticus Dick Zijp.

Van Beurden spreekt over de Courage Conference Room. Tijdens deze avond tonen de acteurs en actrices van haar internationale toneelgezelschap Theatre Hotel Courage het werkproces rondom de voorstelling A room with a view. Zijp gaat in op het evenement Dominee of Hofnar? Satire of fake nieuws?, komende maandag in Het Huis Utrecht, waarin hij samen met cabaretier Jeroen van Merwijk en ex-Lubachredacteur Maarten van den Berg ingaat op de rol van cabaret in het publieke debat. Daarnaast leest recensent Loek Zonneveld zijn recensie van de week voor en bespreekt presentator Hans Smit de Recensie Top-5.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143). Uitzendingen zijn zowel live als achteraf te beluisteren op amsterdamfm.nl (playlist Kunst en cultuur).

Foto: Don Giovanni van Nederlandse Reisopera, Marco Borggreve