De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest winnen een International Classical Music Award voor hun dvd-uitgave van The legend of the invisible city of Kitezh. De uitvoering stond onder leiding van chef-dirigent Marc Albert en werd geregisseerd door Dmitri Tcherniakov. 

De International Classical Music Award (ICMA)s, voorheen de Cannes Classical Awards, worden sinds 2011 uitgereikt door een jury bestaande uit critici van magazines als Opera magazine, Crescendo, Musik & TheaterScherzo en internationale radioprogramma’s. ‘Het is onze missie om opnames en artiesten te promoten die voldoen aan onze hoge verwachting op gebied van kunstenaarschap en de muzikale boodschap. Het resultaat van 2015 is internationaal en sterk, het laat zien dat we niet alledaagse releases kiezen, maar de opnamewereld induiken om tot een zeer speciale selectie te komen,’ aldus jurylid Remy Franck, hoofdredacteur van het online operamagazine Pizzicato.

De legende van de onzichtbare stad Kitesh is een opera uit 1907 van de Russische componist Nikolai Rimsky-Korsakov. De opname van deze goed ontvangen DNO-productie werd in februari 2012 gemaakt in Nationale Opera & Ballet en begin 2014 uitgebracht op het label Opus Arte.

Op 28 maart wordt de prijs uitgereikt in de Bilkent Hall in Ankara. De productie viel al eerder in de prijzen in 2013 met het winnen van International Opera Awards voor beste nieuwe productie en beste regisseur. Dit jaar zijn De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest met Gurre-lieder genomineerd voor een International Opera Award in de categorie beste nieuwe productie .

Voor meer informatie over ICMA: www.icma-info.com en de recensie van De legende van de onzichtbare stad Kitesh: www.theaterkrant.nl/recensie/de-legende-van-de-onzichtbare-stad-kitesj

Foto De legende van de onzichtbare stad Kitesj, Monika Rittershaus