Nationale Opera & Ballet is vanmiddag de verkoop van een gelimiteerde serie handgemaakte mondkapjes gestart. De coupeurs en coupeuses van het kostuumatelier maakten ze van reststoffen van kostuums uit eerdere operaproducties. De opbrengt van de 1000 verkrijgbare mondkapjes gaat naar het gezelschap.

Wanneer je een mondkapje aanschaft, zou je de stof/de print kunnen herkennen van kostuums van negen eerdere operaproducties. Zo zijn er onder andere stoffen uit Die Zauberflöte, Cosi fan Tutte, La Forza del Destino, Porgy and Bess en Rigoletto gebruikt.

De kapjes zijn voor € 14,95 per stuk, exclusief verzendkosten, te koop via de webshop van Nationale Opera & Ballet. Hier heeft de koper keuze uit tien verschillende prints. De opbrengst gaat naar de ontwikkeling van een alternatief programma tot de reguliere programmering weer van start kan gaan. Hierin werkt het theater vooral samen met jonge makers.

De kostuumafdeling maakte eerder al mondkapjes van reststoffen voor de zorg. Het initiatief om ze ook te gaan verkopen, ontstond toen de kapjes in het openbaar vervoer per 1 juni 2020 verplicht werden gesteld. De aangeboden mondkapjes zijn uitwasbaar en ademend en voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.