Naomi Velissariou heeft met haar voorstelling A tragedy (simplified) de TAZ-KBC Jongtheaterprijs ter waarde van tienduizend euro gewonnen op Theater aan Zee in Oostende, België.
 Jibbe Willems won de Artes Jongtheaterschrijfprijs van 7.500 euro voor zijn tekst The truth about Kate, eveneens een monoloog van Naomi Velissariou, in regie van Davy Pieters. Beide voorstellingen zijn gemaakt bij Frascati Producties.

De laureaten werden uitgereikt op zaterdag 9 augustus tijdens de afsluiting van Theater aan Zee. Velissariou wint de Jongtheaterprijs op persoonlijke titel en krijgt daarmee de vrijheid om naar eigen behoren artistieke partners te kiezen voor het maken van een nieuwe voorstelling. Volgens de jury valt in A tragedy (simplified) de veelzijdigheid van Velissariou als actrice precies op zijn plek. Ook vindt de jury dat de stille aanwezigheid van Jimi Zoet als een mooie tegenhanger voor het voortrazende geweld van de transformaties van Naomi werkt.

De jury noemt Jibbe Willems’ tekst The truth about Kate ‘briljant’. Uit het juryrapport: ‘Er is al veel gezegd en geschreven over de geniale hoofdrol van Naomi Velissariou, de uitstekende regie van Davy Pieters en de bijdrage van geluidsontwerper Jimi Zoet, die de voorstelling op technisch niveau een internationale allure verschaft. Zonder de waanzinnig wendbare en veelzijdige tekst van Willems was The truth about Kate echter niet zo’n goede voorstelling geworden.’

De TAZ Publieksprijs Jong Theater ging naar The great downhill journey of little Tommy van Boris Van Severen en Jonas Vermeulen, die tevens werd geselecteerd voor het Edinburgh Fringe Festival. Circuit X, het platform dat jonge makers ondersteunt, selecteerde Sachli Gholamalizad met haar voorstelling A reason to talk voor een tournee door Vlaanderen met andere door Circuit X gekozen voorstellingen.

(A tragedy (simplified) – Naomi Velissariou/Frascati Producties, foto: Jolien Fagard)