De Nederlandse artistiek directeur en choreograaf Nanine Linning verlaat zomer 2018 Theater und Orchester Heidelberg. Linning wil haar dansgezelschap onafhankelijk voortzetten, nieuwe samenwerkingen aangaan en daarmee haar internationale naam en publiek verder gaan uitbouwen. Voor 2018 staat onder meer een nieuwe avondvullende productie in Londen op het programma.

Met haar vertrek komt een einde aan Linnings langdurige samenwerking met intendant Holger Schultze die in 2009 begon bij Theater Osnabrück en in 2012 verder ging in Heidelberg. Dit seizoen zal ze nog één nieuwe avondvullende productie maken in Heidelberg. DUSK, met muziek van Mahler live uitgevoerd door het Symfonie Orkest, gaat op 11 november 2017 in première. Daarnaast herneemt het gezelschap haar eerdere producties Bacon, Khôra en Hieronymus B..

Linning staat bekend als bedenker van totaalconcepten. Ze werkt als kunstenaar op het snijvlak van dans, beeldende kunst, design, technologie en fashion. Haar samenwerkingen met onder andere fashionontwerpster Iris van Herpen, designer Bart Hess, en beeldend kunstenaars Les Deux Garçons waren regelmatig te zien in musea zoals Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Den Bosch en Staatsgalerie Stuttgart.

Met haar Dance Company Nanine Linning / Theater Heidelberg produceerde Linning negen avondvullende creaties en behaalde ze een gemiddelde zaalbezetting van 97 procent per jaar. Een groot aantal producties was ook te zien op de Nederlandse podia.

Foto: Annemoone Take