Nan van Houte is aangesteld als secretaris-generaal bij IETM, het internationale netwerk voor hedendaagse podiumkunsten  in Brussel. Ze volgt Mary Ann DeVlieg op, die de organisatie achttien jaar heeft geleid.

Nan van Houte is vijfendertig jaar werkzaam in de culturele sector als dramaturg, algemeen en artistiek directeur, programma-ontwikkelaar, producent en journalist. Tot voor kort werkte ze als leidinggevende op de afdelingen Programmering en Internationalisering bij het Theater Instituut Nederland. Ook was ze directeur van Theater Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in de Amsterdamse Nes en werkte ze bij IETM als bestuurslid, vice-voorzitter en voorzitter.

IETM heeft meer dan vijfhonderd leden uit vijftig landen verspreid over de wereld. De organisatie richt zich op het bevorderen van de kwaliteit en de ontwikkeling van internationale hedendaagse podiumkunsten door zowel online als op bijeenkomsten een netwerk te bieden en informatie en kennis te delen.

Onder leiding van Mary Ann DeVlieg is IETM uitgebreid van een Europees naar een wereldwijd netwerk. Volgens Van Houte vragen de hedendaagse ontwikkelingen in de podiumkunsten in Europa om een nog actievere rol van IETM. Ze wil de leden in deze tijden van politieke en financiële uitdagingen bijstaan bij het beschermen van de kunsten. Van Houte: ‘Met meer dan vijfhonderd leden verspreid over de wereld moeten we in staat zijn om de wereld de kracht en schoonheid van deze kunstvorm te laten zien, evenals de bijdrage aan gemeenschapszin en kritische reflectie .’

Foto: Debora Neys