Stichting Joop & Jaap, de stichting die de nalatenschap van Joop Admiraal en Jaap Jansen beheert, gaat vanaf 2016 een meerjarige samenwerking aan met Toneelschuur Producties in Haarlem, dat kan rekenen op financiële ondersteuning van 100 duizend euro per jaar. 

In 2016 worden vier producties met een bijdrage van stichting Joop & Jaap ondersteund: Wachten op de barbaren van J.M. Coetzee in een bewerking en regie van Michiel de Regt, De wereldverbeteraar van Thomas Bernhard in een regie van Erik Whien, Don Carlos van Friedrich Schiller in een bewerking en regie van Nina Spijkers en Troje Trilogie van Koos Terpstra in een regie van Paul Knieriem.

Joop Admiraal speelde vaak in de Toneelschuur; eerst met Het Werktheater en later met producties van Toneelgroep Amsterdam. Jaap Jansen, geboren en getogen in Haarlem, publiceerde als oprichter en uitgever van Uitgeverij Van Gennep veel nieuw schrijverstalent en was vaak bij voorstellingen in de Toneelschuur aanwezig.

Eerde hoorde Toneelschuur Producties dat het eveneens kan rekenen op een extra subsidie van 90 duizend euro per jaar van de gemeente Haarlem om het productiehuis in stand te houden.