Meidenblad Tina en het Avrotros-televisieprogramma Ik Vertrek zijn komend seizoen in de theaters te zien als musical.

Tijdschrift Tina viert met de theaterproductie zijn 50-jarig bestaan. In samenwerking met Homemade Productions wil het de karakters van het blad op toneel tot leven laten komen. Dick van den Heuvel schrijft en regisseert. De hoofdrollen zijn voor onder andere Annick Boer en Alexandra Alphenaar. Voor de kinderrollen van Tina en twee van haar vrienden organiseert Homemade Productions vanaf januari een talentenjacht met ‘Tina Academy’.

Producent Rick Engelkes werkt aan een musical die is geïnspireerd door Ik Vertrek. De voorstelling met de titel Vamos! zal gaan over drie vrouwen die met een rugzak vol emotionele bagage in Spanje een Bed & Breakfast beginnen. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken. Jeroen Sleyfer componeert de muziek.

Deze zomer speelden Groenteman & Vrouw (Kiki Jaski en Jan Groenteman) op Theaterfestival Boulevard al de ‘minimusical’ Ik Vertrek – de musical met liedjes van Jan en Keez Groenteman. Kiki en Jan dromen daarin van een B&B op het Franse platteland. Beide producties zouden los van elkaar zijn ontwikkeld.

Foto:  Ik Vertrek – de musical van Groenteman & Vrouw