Musical Urinetown afgelast

Door gepubliceerd 1 september 2017

Producent Joint Venture Productions heeft de nieuwe Nederlandse versie van Urinetown de Musical teruggetrokken. Door een tegenvallende voorverkoop is er onvoldoende financiële zekerheid. 23 september zou de musical in Schouwburg Amstelveen in premiere gaan.

Het besluit om te moeten stoppen is ‘erg teleurstellend voor alle betrokken partijen’, zegt Marcel Woudsma, eigenaar van het Leidse Joint Venture. De cast zat al in de derde repetitieweek. Voor de Nederlandse versie van de Broadway-musical van Greg Kotis (script en liedteksten) en Mark Hollman (muziek en liedteksten) waren onder meer spelers Linda Wagenmakers en Jeffrey Italiaander aangetrokken. Filip Bolluyt zou in de productie zijn 40-jarig jubileum als acteur vieren.

Urinetown werd in 2009 al eens in Nederland opgevoerd door M-Lab, toen met René van Kooten, Jamai Loman en Noortje Herlaar in de hoofdrollen. De satirische musical vertelt over een grauw stadje waar water schaars is en privétoiletten verboden zijn. Een groepje bewoners komt in opstand als het boosaardige bedrijf dat wc’s exploiteert torenhoge toegangsprijzen vraagt.

Bezoekers die al kaarten hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

4 Reacties

 1. Mandy
  Geplaatst op 20 september 2017 om 18:36 | Permalink

  Wat jammer! Ik zat als student te hopen dat er kaartjes tegen een goedkoper studentenprijsje over zouden blijven, maar dit is balen zeg!
  Ik heb de versie van 2009 gezien en vond het toen een fantastische voorstelling. Ik was dan ook echt benieuwd naar deze. Helaas is de studentenprijs alleen geldig vanaf een paar dagen voor de voorstelling, anders had ik er al een besteld.. Sterkte met de teleurstelling

 2. A3 Vroege
  Geplaatst op 1 oktober 2017 om 17:32 | Permalink

  Heeft er al iemand zijn geld terug gekregen ?

 3. Martijn
  Geplaatst op 12 oktober 2017 om 18:05 | Permalink

  Wij hebben twee kaartjes gekocht en nog geen geld terug gekregen. Onze mail met vragen hierover werd niet beantwoord. Inmiddels heb ik gelezen dat Joint venture Productions zich failliet heeft laten verklaren, dus ik vrees het ergste…

 4. Martijn
  Geplaatst op 23 oktober 2017 om 18:10 | Permalink

  https://leiden.tv/summerbeatz-gecanceld/

  https://leiden.tv/leidse-producenten-trekken-stekker-musical-urinetown/

  Ik zie een trend bij deze producenten!!

  Inmiddels is het ook al door de curatoren bevestigd dat iedereen die kaarten heeft gekocht voor Urinetown hoogstwaarschijnlijk naar hun centen kunnen fluiten. Net als vele andere slachtoffers..

  Ik hoop van harte dat deze mensen vooral lekker creatief bezig blijven, maar niet opnieuw een BV zullen starten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies