Hitmusical The Book of Mormon van de makers van South Park komt september 2019 naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De musical trekt al jaren volle zalen op Broadway en West End en is nu voor het eerst in Nederland te zien.

Het gaat om de internationale productie met de hoofdrolspelers van Broadway in de originele cast. De Engelstalige musical wordt opgevoerd in het kader van ‘Broadway in Carré’, een initiatief dat jaarlijks toonaangevende producties voor een korte tijd naar het theater haalt. Eerder waren Pippin, The Curious Incident of the Dog in the Night-time en Sunset Boulevard te zien.

De makers van de musical, Trey Parker en Matt Stone, zijn ook verantwoordelijk voor de tv-serie South Park. Robert Lopez, die onder andere meeschreef aan Disney’s Frozen en Coco, schreef de muziek. De musical kreeg Tony, Olivier en Grammy Awards en meer dan dertig internationale onderscheidingen.

The Book of Mormon vertelt het verhaal van twee jonge Mormoonse missionarissen die naar Uganda gaan om daar zendingswerk te doen. Daar worden zij geconfronteerd met honger, aids en onderdrukking door lokale krijgsheren. Het blijkt dat de lokale bevolking niet zit te wachten op de antwoorden die het mormoonse geloof biedt.

Het is nog onbekend wanneer de kaartverkoop start. Omdat Carré verwacht dat er veel vraag gaat zijn naar de musical is het vanaf vandaag mogelijk om je in te schrijven op de wachtlijst voor de voorverkoop.

Foto: Joan Marc

In het septembernummer van Theatermaker schreef Tjeerd Posthuma een beschouwing over deze cult-musical.