De musical Sky wordt de opvolger van Anne in Theater Amsterdam. Dat heeft theaterproducent Imagine Nation vandaag bekendgemaakt. De musical gaat over het 16-jarige meisje Sky, dat in een droomwereld afrekent met de dilemma’s uit haar dagelijkse tienerleven. De voorstelling is vanaf 3 april 2016 te zien. 

Het verhaal wordt verteld met behulp van 3D-technologie zoals we kennen uit 3D-films. Projecties creëren een virtuele wereld op het podium, waarin verschillende objecten vrijelijk kunnen bewegen en rondvliegen. De toeschouwer krijgt een 3D-bril opgezet, waarmee de projecties in 3D zichtbaar worden.

Sky is een coproductie tussen Robin de Levita van Imagine Nation, muziekproducent John Ewbank en zanger Marco Borsato. De muziek bestaat uit nieuw werk van Ewbank en bestaande nummers van Marco Borsato (die zelf niet in de musical meespeelt). Ewbank en De Levita werken al een aantal jaar aan dit project: ‘Nu we de mogelijkheid hebben om te schakelen tussen realiteit en fantasie door middel van 3D-projectie is de tijd rijp om deze droom werkelijkheid te laten worden’, aldus Ewbank.

De nieuwe musical is een internationaal project: de choreografie is van het Amerikaanse duo Keone en Mari Madrid, de Amerikaanse schrijfster Sarah Miles schrijft het script, en het Poolse bedrijf Platige Image ontwikkelt de 3D-projectietechniek voor het theater. De regie is in handen van televisie- en filmregisseur Bobby Boermans, die met Sky zijn theaterdebuut maakt. Bobby is de zoon van Theu Boermans, de regisseur van Anne en Soldaat van Oranje.

Anne, de toneelvoorstelling over het leven van Anne Frank, is voor het laatst in Nederland te zien op zondag 31 januari 2016.

Foto v.l.n.r. Marco Borsato, Robin de Levita, John Ewbank: Andreas Terlaak