Op de slotavond van Theaterfestival De Parade heeft de directie aan alle 88 deelnemende theatermakers De Mus uitgereikt, de jaarlijkse prijs voor de meest opvallende, belangwekkende en rake Paradevoorstelling.  ‘Dit festival gaat niet over winnen of verliezen, maar over verbeelding en de liefde voor wat klein en kwetsbaar is maar nooit echt zal verdwijnen: de kunst’, aldus de organisatie in de uitreikingsspeech op het afsluitende Paradegala.

De directie vond het niet passend te moeten kiezen uit alle authentieke en onvergelijkbare voorstellingen, in een zomer waar binnen het kunstenveld al zoveel scherpe keuzes werden gemaakt. Met de bekendmaking van de vierjarige subsidies begin augustus bleek een aantal belangrijke gezelschappen geen geld meer te krijgen.

Ook het Gouden Ei voor de meest onvergetelijke kindervoorstelling werd dit jaar niet uitgereikt. Voor alle 26  jeugdtheatermakers op het festival lag op de slotavond een eitje klaar.

In de vier stadsparken bij elkaar bezochten dit jaar 250.000 mensen het festival. Er werden in totaal ruim 273.000 voorstellingskaartjes verkocht.

Foto Joep van Aert