Mirjam Terpstra (1972) wordt de nieuwe directeur van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK). Zij volgt daar Yolande Melsert op die inmiddels cultureel attaché is op de Nederlandse ambassade in Djakarta. Terpstra is op dit moment adjunct directeur van Theater de Meervaart.

Bij de Meervaart heeft Mirjam Terpstra het talentontwikkelingsprogramma Meervaart Studio opgezet en verbindingen gelegd met het kunstvakonderwijs en de creatieve industrie. Voorzitter Joachim Fleury van de NAPK zegt: “Wij zijn erg blij dat wij een nieuwe directeur hebben kunnen vinden met veel ervaring in de podiumkunsten, gedegen kennis van alle onderwerpen die er spelen en een warm hart voor producerende instellingen en de mensen die daar werken”.

Terpstra: “De samenleving verandert in rap tempo. Ik wil me inzetten voor een vitale podiumkunstensector, die aansluit bij de maatschappij. De innovatiekracht in de sector is enorm, waardoor de podiumkunsten ook in dit digitale tijdperk onverminderd relevant zijn. Graag help ik met mijn kennis en ervaring de leden van NAPK om goed in te spelen op maatschappelijke trends en beleidsontwikkelingen”.