Milco Feijnenbuik is aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur van de Theaterencyclopedie. Zijn hoofdopdracht wordt het beter bekend maken van de website bij de theatersector en -publiek en het vergroten van de community van schrijvers.

De Theaterencyclopedie legt de theatergeschiedenis van Nederland vast, met zowel de ‘harde feiten’ van voorstellingen, zoals titel, gezelschap en   premièredatum, als verdiepende pagina’s over personen, producenten, gebouwen en thema’s. De website is een uitgave van Allard Pierson (UVA) en Stichting TiN.  Er wordt gebruik gemaakt van het ‘wiki-principe’, zodat iedereen aan de encyclopedie kan meeschrijven, corrigeren en aanvullen.

Feijnenbuik (23) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en de master Journalistiek & Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Sinds 2015 werkte hij onder meer als camjo voor musicalproducent Stage Entertainment Nederland en de website Musical 2.0. Ook was hij redacteur voor het culturele NPO Radio 4-programma Opium (AVROTROS).

Feijnenbuik is erg trots dat hij ‘zijn liefde voor theater en journalistiek mag samenvoegen in deze nieuwe en uitdagende stap’ in zijn carrière. Hij kijkt ernaar uit ‘om de Theaterencyclopedie de komende tijd verder te ontwikkelen en er een breed gedragen platform van te maken, waarnaar jong en oud graag blijven terugkeren’.