Zakelijk directeur Michiel Nannen vertrekt per 1 juli bij Theater Oostpool uit Arnhem. Vanwege zijn privésituatie lukt het hem niet om naar Oost-Nederland te verhuizen. Daarnaast wil hij tijdig ruimte maken voor een nieuwe directeur, zodat die in het najaar vorm kan geven aan de plannen voor de komende kunstenplanperiode. 

Michiel Nannen beleefde bij Oostpool een roerige periode. Hij volgde in september 2019 zakelijk directeur Ruud van Meijel op, om samen met artistiek directeur Marcus Azzini de directie van het gezelschap te vormen. Enkele maanden na Nannens aantreden (maart 2020) kwamen de eerste getuigenissen naar buiten over grensoverschrijdend gedrag binnen het gezelschap (door Van Meijel en Azzini). In juni van dat jaar legde Azzini zijn taken neer, later vertrok hij definitief.

Volgende de voorzitter van de Raad van Toezicht, Eduard Nazarski, heeft mede Nannen ervoor gezorgd ‘dat Oostpool nu weer een gezonde organisatie is met grote maatschappelijke impact’. Nannen legde zich toe op de professionalisering van het gezelschap en betere werkomstandigheden.

Op korte termijn wordt het wervingsproces gestart voor een opvolger. Op artistiek vlak is de continuïteit in de leiding tot en met 2028 zekergesteld. Daria Bukvić blijft in de nieuwe beleidsperiode artistiek directeur. Ook het vaste artistieke team van drie regisseurs en twee dramaturgen heeft de intentie uitgesproken door te willen bij Theater Oostpool. Samen met gastregisseurs gaan zij de ingezette artistiek-inhoudelijke koers verder uitbouwen.

Foto: Linda Stulic