Michiel Nannen is per 1 september de nieuwe zakelijk directeur van Toneelgroep Oostpool. Hij volgt Ruud van Meijel op, die naar het Chassé Theater in Breda vertrekt. Nannen zal samen met artistiek directeur Marcus Azzini de directie van Oostpool vormen.

Hij kijkt ernaar uit bij Oostpool aan de slag te gaan en is ervan overtuigd dat hij met zijn ervaring in zowel het bedrijfsleven als de culturele sector en de inzet van zijn netwerk het gezelschap naar een volgende fase kan brengen.

Ook Azzini kijkt uit naar de samenwerking. ‘Ik ben heel trots op wat we de afgelopen jaren samen met Ruud van Meijel opgebouwd hebben bij Oostpool en ik heb tegelijkertijd zin om invulling te geven aan de toekomst van het gezelschap met Michiel als onze nieuwe zakelijk partner’, zegt hij.

Nannen is gespecialiseerd in organisatieverandering en leiderschapsontwikkeling. Met zijn eigen bedrijf Artful Leadership werkte hij voor zowel het bedrijfsleven als de culturele sector, om innovatie in leiderschap te stimuleren door podiumkunstenaars met het bedrijfsleven te verbinden. Hij was onder andere artistiek coördinator bij ICK Amsterdam, zakelijk leider bij Dansmakers Amsterdam, zakelijk directeur bij Jacob Ahlbom Company en adviseur bij het Fonds Podiumkunsten.

Foto: Klemens Patijn