Jongleur Menno van Dyke wordt per 1 juni artistiek leider van het Circusstad Festival. Hij is de opvolger van medeoprichter Maaike van Langen, die na twaalf jaar afscheid neemt.

‘Een artistiek leider met circus in zijn bloed’ noemt bestuurslid Samuel Wuersten Menno van Dyke. ‘Zijn kijk op deze bijzondere kunstdiscipline is breed. Hij omarmt het hele spectrum van vernieuwing, traditie, talentontwikkeling en maatschappelijke betekenis.’

Van Dyke treedt met zijn Franse echtgenote Emily van Dyke-Weisse wereldwijd op met de act ‘Juggling Tango’, een combinatie van de Argentijnse tango met jongleerkunst. Ze ontvingen in 2018 de Oscar Carré Trofee, de Nederlandse oeuvreprijs voor de circuskunst.

In zijn nieuwe rol binnen het circusveld wil Van Dyke de volle breedte van het hedendaagse circus laten zien. ‘Circus kan zich vandaag de dag namelijk overal afspelen, in vele vormen. Door in te blijven zetten op kwaliteit hoop ik bovendien dat circus als volwassen lid van de podiumkunsten nog meer wordt gewaardeerd’, aldus Van Dyke.

Het Circusstad Festival 2021 is vanwege de coronamaatregelen verschoven naar 10, 11 en 12 september. Tijdens de meivakantie zijn er wel al verschillende voorstellingen te volgen via de website van Circusstad.