Het onafhankelijk overkoepelend meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector is nog voor de zomer operationeel. Het meldpunt gaat Mores.online heten en bevindt zich op dit moment in een testfase.

Het wordt een zeer overzichtelijke website – die specifiek ook zeer gebruiksvriendelijk zal zijn op mobiele apparaten. Op de website Mores.online zijn straks twee mogelijkheden te zien: ‘bel de vertrouwenspersoon’ of ‘mail de vertrouwenspersoon’. Vervolgens kun je kiezen of je een man of een vrouw wilt bereiken. De twee vertrouwenspersonen zijn afkomstig van een extern bureau dat niets met de culturele sector te maken heeft.

In januari dit jaar werd tot oprichting van het meldpunt besloten, naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de #MeToo-onthullingen. 27 organisaties uit de podiumkunsten-, film- en televisiesector, steunen het initiatief.

De komende weken kijken de webbouwer en de ontwerper samen met een aantal acteurs uit de sector of alles zo gebruikersvriendelijk is als nu wordt verondersteld. Afhankelijk van de resultaten zal de exacte lanceringsdatum zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.