Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zijn de meeste feestelijkheden rondom de opening van Amare aankomend weekend afgelast. Een aantal geplaceerde voorstellingen en de aankomst van het internationale kunstproject Little Amal in het nieuwe Haagse cultuurhuis gaan wel door. 

Amare is het nieuwe cultuur- en congreshuis aan het Spuiplein in Den Haag, met onder meer concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes en horeca. Stichting Amare (voorheen Zuiderstrandtheater), het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium zijn de vaste bewoners. Aankomend weekend tijdens een feestelijk Open Festival zouden ze zich in hun nieuwe omgeving laten zien, samen met (inter)nationale deelnemers en partners in de stad.

Onder meer de feestelijke openingsavond voor genodigden op vrijdagavond, de Parade naar Amare naar het Spuiplein zaterdag en alle familieworkshops op zondag mogen in verband met de laatst afgekondigde coronamaatregelen niet meer doorgaan. Ook de activiteiten van het programma Dwalen door Amare, ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal partijen in de stad, worden voor het hele weekend geannuleerd.

De geplaceerde voorstellingen Introducing Amare50 jaar Haagse Hits, Feest!, Pak’m en het familieconcert met Fazil Say gaan wel door. De aankomst van het internationale kunstproject Little Amal en een muzikaal en beeldend verhaal met het gebouw in een hoofdrol op vrijdagavond op het Spuiplein gaan ook door, maar zonder publiek. Dit programma zal live te zien zijn op TV West en online via Omroep West.

Foto: Katja Effting