Theatergroep Max gaat de succesvoorstelling Help, over het ontstaan van The Beatles, 49 keer opvoeren in de Amerikaanse stad Seattle. De muziektheatervoorstelling met onder anderen Lottie Hellingman en Matthijs van de Sande Bakhuyzen staat, in Engelstalige versie, van 11 april tot en met 13 mei in het Seattle Children’s Theatre. 

In Seattle worden, in tegenstelling tot in Nederland, geen oorspronkelijke Beatles-liedjes uitgevoerd. De titelsong kan dus niet worden uitgevoerd. Max heeft echter wel de rechten gekregen voor nummers die The Beatles zelf coverden, zoals Twist and Shout. Na het overzeese uitstapje keert Help nog twee weken terug in Amsterdam. De ene helft van de voorstellingen wordt dan in Engels gespeeld, de andere in het Nederlands.

Help gaat over de ontstaansgeschiedenis van The Beatles. Regisseuse Moniek Merkx denkt dat de muziektheaterproductie het jonge publiek een onverwacht beeld van de muziekwereld geeft: ‘Veel kinderen en jongeren van nu ervaren roem en muziek via auditieprogramma’s. Maar muziek gaat helemaal niet over audities. Het gaat over zelf doen, zelf muziek maken en daar lol en discipline in ontwikkelen. In Help laten we die noeste arbeid zien.’

Sinds de première in 2009 heeft Help ruim 33.000 toeschouwers bereikt. Ook werd de productie genomineerd voor een ANWB Publieksprijs voor beste jeugdmusical. De huidige herneming speelt sinds januari. Eerder was Help al te zien in Duitsland.