Per 30 september vertrekt Mark Walraven bij CC Amstel. Als algemeen directeur stond Walraven aan de wieg van het nieuwe theater in de Amsterdamse Pijp. Jos Vijverberg is inmiddels aangesteld als operationeel interim-directeur.

Mark Walraven begon in oktober 2013 als directeur bij het Ostadetheater waar hij onder meer de programmering uitbreidde, nieuwe (lokale) samenwerkingen aanging en met een helder profiel Stadsdeel Zuid overtuigde om de gebruiker van het in aanbouw zijnde theater in het Asscherkwartier aan de Amstel te worden. Mede dankzij de inzet van Walraven heeft dit geleid tot een nieuwe state-of-the-art theateraccommodatie in Amsterdam. In januari 2019 vond de feestelijke opening van het gebouw plaats waar naast theater CC Amstel ook een vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam huist.

Met de naamgeving ‘Cultureel Clubhuis’ wilde Walraven expliciet het belang van een meerstemmig podium op deze plaats in deze wijk benadrukken, waarbij ‘het contact tussen theatermaker, publiek en podium wederkerig is’.