Mark Walraven is per oktober 2013 benoemd tot directeur van het Amsterdamse Ostadetheater. Na het vertrek van Eliane Attinger in mei 2013 werd hij aangesteld als interim-directeur. Attinger stopte na een periode van twaalf jaar met haar functies als algemeen directeur en artistiek leider.

Walraven wil de programmering van het Ostadetheater weer uitbreiden, de samenwerking met bestaande partners verbreden en nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan, onder meer met de buurt en met strategische partners in de stad. Bovendien wil hij samen met het Amsterdamse Stadsdeel Zuid realiseren dat het Ostadetheater een rol blijft spelen in het nieuw te bouwen theater op het voormalig Gemeentelijk Archiefterrein aan de Amstel.

Walraven werkte voorheen onder andere als interim directeur bij Stella Den Haag en Dox. Ook is hij actief als producent en schrijver; recent tourde zijn voorstelling Rebelse vrouwen door Nederland. Verder is hij onder meer adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en heeft hij zijn eigen adviespraktijk.

Foto: Rink Hof