Marjolein van Bommel is vanaf 1 oktober zakelijk directeur van De Toneelmakerij. Ze volgt Erica van Eeghen op, die na 34 jaar bij het jeugdtheatergezelschap vertrekt.

Van Bommel werkte negen jaar als zakelijk directeur bij Het Filiaal theatermakers in Utrecht en een kleine drie jaar als leidinggevende van onder andere de Creative Europe Desk NL bij DutchCulture.

‘Het is een eer om Erica van Eeghen op te volgen als zakelijk directeur van de Toneelmakerij. Ze laat een prachtig gezelschap achter en ik verheug me op de samenwerking met artistiek directeur Paul Knieriem’, laat Van Bommel weten in een persbericht. ‘Er staan de Toneelmakerij veel uitdagingen te wachten; het culturele landschap verandert, vanzelfsprekendheden verschuiven, nieuwe generaties kijken op volstrekt eigen wijze om zich heen. Van een gezelschap vraagt dit zelfreflectie, flexibiliteit en bereiken van alle stemmen van onze samenleving. Ik heb veel zin om samen met het team te zorgen dat de Toneelmakerij ook in de toekomst relevant blijft voor Amsterdam, Nederland en over de grens.’

Foto: De Toneelmakerij