Maritska Witte wordt per 1 juni de nieuwe directeur van ArtEZ Academie voor Theater en Dans in Arnhem. Ze volgt daar Gaby Allard op die vorig jaar toetrad tot de raad van bestuur van ROC Amsterdam – Flevoland. Witte is op dit moment adjunct-directeur van ICK Amsterdam, het dansgezelschap van Emio Greco en Pieter Scholten. Daarvoor was ze onder meer directeur van het Rozentheater in Amsterdam en hoofd van het productiehuis bij Frascati.

Haar hele carrière werkte Witte met een hart voor jonge mensen aan de start van hun artistieke loopbaan. Bij ICK heeft Witte bijgedragen aan de profilering van het gezelschap, met name op het gebied van talentontwikkeling (ICK-Artist Space) en educatie en onderzoek (ICK-Academy).

In Arnhem wil ze werken vanuit de visie dat studenten zelf hun rol binnen de podiumkunsten moeten gaan vormgeven. Witte: ‘Die uitdaging is met de huidige crisis alleen maar toegenomen, en ik verheug me er zeer op om met het team van hoofden, docenten, medewerkers en mijn mededirecteuren de tools te ontwikkelen die daarvoor nodig zijn.’