Regisseur en toneelschrijver Marije Gubbels wordt per direct artistiek leider van muziektheatergezelschap MaxTak. Zij volgt Hans Thissen op die na acht jaar MaxTak bij de CliniClowns gaat werken.

Gubbels geeft aan het een eer te vinden als artistiek leider verantwoordelijk te mogen zijn voor de ontwikkeling van MaxTak. Zij wil kinderen nieuwe verhalen blijven vertellen met verschillende muziek als leidraad: ‘Juist omdat de wereld om ons heen voortdurend verandert en kinderen onveranderlijk nieuwsgierig blijven, wil ik ze nieuwe, spannende, zielige en grappige verhalen aanreiken waarin zij zichzelf en de wereld om zich heen kunnen herkennen.’

Gubbels maakte verschillende muziektheatervoorstellingen voor de jeugd en volwassenen. Zij maakte onder meer Tijl Uilenspiegel en Edward Scharenhand bij jeugdtheatergezelschap Sonnevanck en won met beide een Zilveren Krekel.

De eerste voorstelling die ze als artistiek leider meemaakt is Omdat ik het zeg!, die te zien zal zijn op de Kinderparade. In februari 2020 zal haar regie Pikefel (5+) de theaters ingaan.

Het salon-, dans- en filmorkest MaxTak is vernoemd naar de Amsterdamse componist Max Tak. Het gezelschap begon als orkest, maar is door de jaren heen steeds meer muziektheater voor de jeugd gaan maken.

Foto: Jet Bos