Aan het eind van dit theaterseizoen neemt Marie-Anne Rudolphi afscheid als directeur van impresariaat en productiehuis Via Rudolphi. Marloes Marinussen en Thomas Royé nemen de artistieke en zakelijke leiding over. 

In 1987 startte Marie-Anne Rudolphi samen met Inke Berbee het Theaterbureau Berbee & Rudolphi. Na 10 jaar splitste het bureau zich op en ging Rudolphi verder onder de naam Theaterzaken Via Rudolphi. Het bureau specialiseerde zich als impresariaat en producent van vlakkevloervoorstellingen en verzorgde daarnaast de zakelijke backoffice van vele beginnende en gevorderde theatergroepen waaronder Carver en Suver Nuver.

In 2003 werd daar een eigen productiehuis voor autonome makers aan toegevoegd, dat sinds 2013 structureel wordt gesubsidieerd. Het talentontwikkelingsprogramma Het Debuut heeft in Rudolphi’s jaren veel talentvolle nieuwe makers onder de aandacht van programmeurs en publiek gebracht. In 2013 ontving Via Rudolphi de Prosceniumprijs.

Na het plotseling overlijden van compagnon Maarten van der Cammen in 2018 kreeg het bureau een zware slag. Inmiddels staat Via Rudolphi weer stevig op de benen, laat het bureau weten. ‘Met het aanbreken van het nieuwe kunstenplan is dit hét moment om meer naar de achtergrond te treden en de nieuwe generatie aan het roer te laten.’ Rudolphi blijft betrokken als artistiek coach en adviseur.

Het zomernummer van het Theaterkrant Magazine publiceert een afscheidsinterview met Marie-Anne Rudolphi.