Marcus Azzini heeft besloten om vervroegd op te stappen als artistiek directeur van het International Theatre School Festival (ITS). Naar aanleiding van een tweede onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij Toneelgroep Oostpool, legde hij vorige week ook daar zijn taken neer

De directie en het bestuur van het ITS laten weten het besluit van Azzini te steunen. Ze schrijven ‘het natuurlijk belangrijk te vinden dat ITS een veilige omgeving vormt voor iedereen’. Ook moedigen ze iedereen die ongewenst gedrag heeft meegemaakt aan om contact op te nemen met meldpunt Mores.online.

Het festival werkt momenteel aan een aangepaste festivaledite in het najaar, om de afstudeerlichting van 2020 ondanks de coronacrisis alsnog een podium te bieden. De taken van Azzini worden voorlopig waargenomen door John de Weerd en huidig artistiek leider en programmeur Nicole van Vessum.


Worstel je met een ervaring van (seksuele) intimidatie, machtsmisbruik, agressie of geweld in de sector? Neem contact op met de vertrouwenspersonen van Mores.online, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in podiumkunsten-, televisie- en filmsector.