Directeur Marc Maris stopt per 1 januari 2021 bij theaterfestival Jonge Harten in Groningen. Hij wordt dan dansprogrammeur bij Korzo in Den Haag. 

Maris laat weten te staan te trappelen om het dansprogramma in het Haagse theater vorm te geven. ‘Dans opent voor mij de ultieme mogelijkheid om mensen, voorbij gesproken taal, met elkaar te verbinden. Dat is in deze polariserende en steeds individualistischere wereld belangrijker dan ooit. Als programmeur, en als mens, bouw ik graag die bruggen naar elkaar.’ Naast zijn nieuwe functie bij Korzo, blijft Maris actief als freelance dramaturg.

Maris was sinds 2017 directeur bij Jonge Harten. Het bestuur is blij met de aanscherpingen die onder leiding van Maris zijn doorgevoerd. ‘Het profiel van Jonge Harten is helderder en de herkenbaarheid van het festival is gegroeid.’

Ook Merel Heering vertrekt bij Jonge Harten. Zij was daar programmeur, maar wil zich nu verder ontwikkelen als dramaturg en consultant op het gebied van diversiteit en inclusie. In de komende maanden gaat het bestuur van Stichting Jonge Harten op zoek naar een opvolger voor Maris en Heering, de procedure hiervoor zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Foto: Bas de Brouwer