Mara van Vlijmen verlaat na 19 jaar de artistieke kern van De Warme Winkel. Ze was een van de oprichters van het gezelschap in 2002. Van Vlijmen wil zich meer gaan richten op film en televisie, maar blijft ook freelancen in het theater en lesgeven op toneelscholen.

Als speler, maker en eindregisseur maakte Van Vlijmen (1979) bij De Warme Winkel meer dan 30 voorstellingen. Ze ontwikkelde De Warme Winkel mede tot een van de meest spraakmakende gezelschappen van het land. De voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel won zowel de Regieprijs als de Prijs van de Kritiek. En zowel deze voorstelling, als San Francisco, Alma, Gavrilo Princip, Viva la Naturisteraçion!, Jandergrouwnd, Kokoschka live! en De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moest huilen) werden geselecteerd voor het theaterfestival.

De artistieke kern van De Warme Winkel is de voorbije jaren meermaals gewijzigd. In 2006 vertrok Joep van der Geest en trad Jeroen De Man toe, die in 2016 weer vertrok. In 2010 kwam Ward Weemhoff erbij en begin 2021 Florian Myjer. ‘We hebben dan ook goede hoop dat we ook deze artistieke aderlating te boven zullen komen’, schrijft het gezelschap.

Van Vlijmen blijft te zien in hernemingen van oude producties van De Warme Winkel en sluit als zelfstandig actrice geen deelname aan nieuwe producties uit. Als de omstandigheden een beetje meezitten, is ze aanstaande zomer te zien in de herneming van haar laatste Warme Winkel-productie: De Drie Musketiers op de Zomer van Antwerpen.