Over het IJ opent een ‘Makersloket’, waar nieuwe makers allerhande informatie kunnen inwinnen over werken in het veld. Het theaterfestival heeft de afgelopen jaren op het gebied van talentontwikkeling en locatietheater een breed netwerk en expertise opgedaan en wil die kennis graag actiever delen. Vanaf 10 september kunnen makers op afspraak langskomen of zoomen met de organisatie. 

Hoe zet ik een gezelschap of stichting op? Hoe en voor welke fondsen schrijf ik mijn aanvragen? Hoe stel ik een begroting op? Wat houden de coronaprotocollen precies in? De vragen die makers bij het loket kunnen stellen, kunnen zowel artistiek, zakelijk, productioneel of op het gebied van marketing en publiciteit zijn.

Het Makersloket is vooral gericht op makers die net van de verschillende kunstopleidingen komen (of zich anderszins ontwikkeld hebben) en een voorliefde hebben voor locatietheater en sociaal-artistieke projecten. Het loket staat ook open voor makers die niet bij Over het IJ willen of kunnen werken. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de Janivo Stichting, die financiële steun biedt aan projecten op het gebied van maatschappij, kunst en wetenschappelijk medisch onderzoek.

Het loket is één dag in de twee weken open. Aanmelden kan tot een dag van tevoren op de website van het festival.

Foto: Moon Saris