De verfilming van de autobiografie van ballerina Michaela DePrince, tweede soliste bij Het Nationale Ballet, wordt geregisseerd door Madonna. Het boek, Ze noemden me duivelskind, is tot scenario bewerkt door Camilla Blackett. De filmrechten zijn verworven door Metro-Goldwyn-Mayer.

De autobiografie, die in 2015 uitkwam bij uitgeverij The House of Books, gaat over hoe Michaela DePrince, tegen de achtergrond van de langdurige burgeroorlog in Sierre Leona, uitgroeit van wees tot succesvol ballerina. Ze schreef het boek samen met haar adoptiemoeder Elaine DePrince.

Michaela DePrince groeide de eerste jaren van haar leven op als weeskind in Sierre Leona. Omdat ze leed aan de huidziekte vitiligo werd ze daar ‘duivelskind’ genoemd. Op vierjarige leeftijd werd ze geadopteerd door een Amerikaans gezin. In de Verenigde Staten specialiseerde ze zich in klassiek ballet aan The Rock School (Philadelphia). Met een beurs kwam ze terecht bij de American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis School in New York waar ze in 2012 afstudeerde. Een jaar later begon ze haar carrière in Nederland bij de Junior Company van Het Nationale Ballet. Daar maakte ze vervolgens in 2014 de overstap naar Het Nationale Ballet, eerste als élève, een jaar later als coryphée, in 2016 werd ze bevorderd tot grand sujet en later dat jaar ten slotte tot haar huidige rang als tweede soliste.

‘Michaela’s levensverhaal raakte mij diep, zowel als artiest maar ook als activist die begrijpt wat tegenslag is’, verklaart Madonna in een persbericht. ‘Deze film geeft een unieke mogelijkheid om licht te werpen op Sierra Leone en om Michaela de stem te laten zijn voor alle weeskinderen die naast haar zijn opgegroeid.’

De producent heeft nog geen releasedatum voor de verfilming bekendgemaakt.