Theater de Maaspoort in Venlo heeft op 18 augustus de naam van de nieuwe middenzaal onthuld: de Frans Boermanszaal. Regisseur Theu Boermans, zoon van de in 1999 overleden Venlose componist, tekstdichter en toneelschrijver Frans Boermans, hield tijdens de opening een toespraak over zijn vader.

Met de benoeming wil Theater de Maaspoort Boermans blijvend eren voor het culturele erfgoed dat hij heeft nagelaten. Hij wordt herdacht met een borstbeeld aan de ingang van de theaterzaal en de tekst uit Theater van het Laeve aan de wand. De zaal zal voor het eerst worden bespeeld door het Volkstheater Frans Boermans, een theatergezelschap dat producties in het Venloos dialect speelt.

De realisatie van een klein streektheater was een vurige wens van Boermans. Leon Thommassen, directeur van Theater de Maaspoort, geeft een prominente rol aan streektheatervoorstellingen in Venloos dialect. Thommassen: ‘Het streektheater dragen we al jaren een warm hart toe. U kunt zich voorstellen dat we superblij zijn om met deze hommage aan Frans Boermans onze missie te mogen onderstrepen.’