MAAS, het fusiegezelschap van Max, Meekers en Siberia, wil zich vestigen in het O.T. Theater in Rotterdam, dat na vertrek van het Onafhankelijk Toneel vrijkomt. Het nieuwe gezelschap werkt aan een plan voor de verhuizing en hoopt in september 2013 zijn eerste voorstelling City of dreams in het O.T. Theater in première te laten gaan. Rotterdamse politici hebben informeel laten weten positief tegenover de verhuisplannen te staan.

Momenteel is MAAS gevestigd in het voormalig filmtheater Lantaren/Venster in de Rotterdamse Gouvernestraat. Het nieuwe gezelschap gaat zich richten op de productie van theater en dans voor een jong publiek en zal voor jeugd en jongeren gaan programmeren in het eigen huis. De leiding is in handen van artistiek directeur Moniek Merkx (afkomstig van Max) en zakelijk directeur Bernadette Stokvis. Zij werkt momenteel bij Korzo Theater in Den Haag en begint per 1 februari 2013 bij MAAS. Welke bestemming het pand aan de Gouvernestraat krijgt is nog niet duidelijk.

Het Onafhankelijk Toneel houdt na bijna veertig jaar en meer dan 170 verschillende dans-, theater- en operavoorstellingen per 1 januari 2013 noodgedwongen op te bestaan, doordat het geen subsidie meer ontvangt. Het gezelschap betrok in 2004 het speciaal voor hem gebouwde pand. De afgelopen anderhalf jaar heeft het O.T. alles in het werk gesteld om partners te vinden met wie het pand en de vaste lasten zouden kunnen worden gedeeld en met wie tevens een nieuwe samenwerking kon worden aangegaan. Het bleek echter niet mogelijk een kunstinstelling als partner te vinden, mede door het beleid van de gemeente Rotterdam waarin werd aangedrongen op allianties, waarvan het O.T. niet op de hoogte was.