Het tijdelijke coronaproof pop-up theater van Theater aan het Vrijthof en het MECC Maastricht, het zogeheten M-theater, gaat definitief niet door. Dat hebben de samenwerkende partijen vanmiddag bekendgemaakt.

Met de huidige besmettingsgraad en de daaruit volgende overheidsmaatregelen is het niet mogelijk om het M-theater op korte termijn op te starten. Het opnieuw opschuiven van de geplande voorstellingen is volgens de initiatiefnemers om productionele redenen niet haalbaar.

Eind augustus vorig jaar sloegen Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de handen in elkaar voor het nieuwe theater waarin 1250 toeschouwers veilig en op 1,5 meter afstand weer naar voorstellingen en concerten zouden kunnen. Oorspronkelijk zou het theater eind oktober openen, dat werd eerder al uitgesteld naar februari.

De organiserende partijen kijken nu naar de mogelijkheid om de geboekte voorstellingen op een later moment in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof te laten plaatsvinden. Alle kaartkopers worden persoonlijk geïnformeerd.