De oprichters van productiehuis voor musicaltheater M-Lab overwegen een doorstart. Ze voelen zich hiertoe aangespoord na het recente advies voor muziektheater, waarin de Raad voor Cultuur het gemis van een productiehuis voor musical onderstreept. 

M-Lab-oprichters Koen van Dijk, Marianne Huibers en Carmen Nicolaï laten in een persbericht weten na het muziekadvies te zijn ‘overspoeld door hartverwarmende reacties, waaruit blijkt dat de leegte die M-Lab heeft achtergelaten om invulling vraagt’. Ze zijn nu de mogelijkheden aan het onderzoeken voor een doorstart van het productiehuis. In de loop van dit jaar hopen zij hun plannen voor een nieuwe toekomst voor te leggen aan het Fonds Podiumkunsten.

M-Lab opende in 2007 zijn deuren als productiehuis en theater, naar een idee van Joop en Janine van den Ende. Het initiatief werd in eerste instantie financieel gesteund door de VandenEnde Foundation en de gemeente Amsterdam en later ook door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. M-Lab moest in 2015 zijn deuren sluiten als gevolg van de kaalslag in de cultuursubsidies.

In de negen jaar van zijn bestaan maakte M-Lab bijna 40 producties, waaronder de nieuwe Nederlandse musicals De Gebroeders LeeuwenhartWintersprookje, Stationstraat 169 huis en De Boot en het Meisje. Voor het Sondheimfestival en met name voor de voorstelling Sunday in the Park with George kreeg M-Lab de Prijs van de Nederlandse Theaterkritiek 2010.