De Vlaamse theatermaker Lucas De Man presenteert vanaf 4 januari 2015 het AVROTROS-programma Kunstuur op NPO2. Hierin duikt hij in de wereld van de beeldende kunst, fotografie, architectuur en design.

Kunstuur wordt vanaf 2015 elke zondag rond 18.20 uur uitgezonden op NPO 2. In de eerste aflevering maakt De Man kennis met vier kunstenaars die men, volgens de lijstjes van kunstliefhebbers, in 2015 in de gaten moet houden.

De Man (1982) is artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, regisseur bij Het Zuidelijk Toneel en Stadskunstenaar van Den Bosch. Hij maakte onder meer de voorstellingen Wij varkenslandLOSBejaarden & begeerte, Dinner with dad en De clubHij studeerde Taal en Literatuur aan de Universiteit van Leuven en volgde de Regie Opleiding van de Theaterschool aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

In 2014 viel hij op met zijn project OOG, waarmee hij op verschillende plekken in Den Bosch een levensgroot oog bevestigde waarin men kon plaatsnemen. Tevens werd De Man op 23 december door het Brabants Dagblad genomineerd als Nieuwsmaker 2014, een prijs voor de persoon die in 2014 de meeste invloed op gebeurtenissen in de regio heeft gehad.