Actrice en theatermaker Lotte Dunselman trekt zich komende lente terug uit de artistieke leiding van tgECHO. Ze richtte in 2004 de Arnhemse toneelgroep op samen met Anna Schoen, die alleen de artistieke leiding zal verderzetten. Dunselman blijft als gastactrice verbonden.

Dunselman schrijft in een persbericht met veel plezier het gezelschap te hebben geleid, maar na 15 jaar het tijd te vinden voor wat anders. Ze wil zich de komende jaren meer gaan richten op acteren, spelen bij andere theatergezelschappen en in tv- en filmprojecten.

Naast TgECHO, speelde Dunselman (Ruinen, 1979) onder andere bij het Noord Nederlands Toneel, NTGent, Toneelschuur Producties en Het Zuidelijk Toneel. Ze studeerde in 2004 af aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). In 2011 werd haar solovoorstelling Zotte Zorgen (tekst en regie Sarah Ringoet) genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. In 2017 ontving ze een Colombina voor haar rol in Volpone van Dood Paard.

Dunselman en Schoen sluiten hun gezamenlijke artistieke leiding af met de ‘muzikale, zwart-komische thriller’ Club Catharsis, een coproductie met de Veenfabriek.

Foto: Reyer Boxem