Lot Vekemans spreekt de Staat van het Theater 2017 uit

Door gepubliceerd 14 juli 2017

Toneelauteur Lot Vekemans spreekt dit jaar de Staat van het Theater uit, de traditionele openingsspeech van het Nederlands Theater Festival. De plechtigheid vindt plaats op 7 september in de Stadsschouwburg Amsterdam. 

In de Staat van het Theater reflecteert een prominent persoon uit de theaterwereld op actuele ontwikkelingen binnen en buiten de theatersector. Lot Vekemans is Nederlands meest gespeelde toneelauteur in het buitenland. Haar werk is in 17 talen vertaald en in meer dan 25 landen gespeeld.

Voorafgaand aan de Staat van het Theater wordt de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs uitgereikt, de grootste theaterprijs van Nederland voor nieuwe makers. Juryvoorzitter Ferry Mingelen licht het standpunt van de Nederlandse Toneeljury toe met betrekking tot de Officiële Juryselectie.

Het Nederlands Theater Festival markeert de opening van het nieuwe theaterseizoen met een terugblik op de hoogtepunten van het voorbije jaar. Zie voor het volledige programma van 7 tot en met 17 september : www.tf.nl.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies