Hoofd Toneel­schuur Producties Loesje Riethof wordt Hoofd Artistiek Bureau bij Inter­na­ti­o­naal Theater Amsterdam (ITA). 

Een kans die ze niet kon laten lopen, noemt Riethof de functie van Hoofd Artistiek Bureau bij ITA. ‘Het is een droom om als artistiek creatief producent bij dit grote, inter­na­ti­o­nale gezelschap aan de slag te gaan.’

Riethof werkt ruim 12 jaar bij de Schuur (voormalige Toneelschuur) in Haarlem, momenteel als Adjunct Directeur en Hoofd Toneel­schuur Producties. ‘Ik ken niemand die zo goed weet wat makerschap nodig heeft’, schrijft directeur Marelie van Rongen over Riethof op de website van het theater.  ‘Ze trad niet vaak op de voorgrond maar was de stuwende kracht achter alles wat met talen­t­ont­wik­ke­ling te maken had; en met fantastisch resultaat.’

Op 1 augustus vertrekt Riethof bij de Schuur / Toneel­schuur Producties. Er is nog geen opvol­gings­pro­ce­dure gestart.

Wat doet een artistiek bureau? Theaterkrant Magazine vroeg het aan de afdelingen van Theater Rotterdam, Het Zuidelijk Toneel en Het Nationale Theater.

Foto: Toneelschuur/Annaleen Louwes