Loes Hoogenboom stopt per 1 januari 2022 bij Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP). Ze is sinds de oprichting in juli 2019 directeur van de stichting en was een van de oprichters van voorloper Podiumkunst.info.

DIP bouwt aan een centraal georganiseerde digitale infrastructuur voor de Podiumkunsten, waarin onder meer verkoopstanden en bezoekersdata uitgewisseld kunnen worden. Dit najaar gaat het nieuwe DIP platform gefaseerd live. Hoogeboom vindt deze nieuwe fase een mooi en gepast moment om het stokje van 10 jaar werk over te dragen. De tijdige aankondiging van haar vertrek geeft tevens de gelegenheid voor een goede overdracht aan een opvolger. De procedure start binnenkort.

Hoogenbooms werk stond in de eerste jaren vooral in het teken van het overtuigen van theaterorganisaties van het belang van data-uitwisseling, en dat – in eigen handen – beter georganiseerd te krijgen. De oprichting van de werkgroep DIP, in opdracht van de drie brancheverenigingen VSCD, NAPK en VVTP, bracht haar overtuiging en de noodzaak dit landelijk georganiseerd te krijgen bij elkaar. Na de oprichting van Stichting DIP in juli 2019 werd Hoogenboom directeur van de startende organisatie.

Hoogenboom (1986) blijft voorlopig betrokken bij DIP als adviseur.