Het Zeeland Nazomer Festival 2015 presenteert drie locatievoorstellingen die speciaal voor het festival worden gemaakt: Saul door Dick Hauser, Een zomerdag door Ilmer Rozendaal en Soeur Sourire door Paula Bangels.

In de voormalige industriële lasloods in Vlissingen zal acteur Dirk Roofthooft de Bijbelse koning Saul vertolken. Saul gaat ten onder aan eenzaamheid, zelftwijfel en aan de God die hem tot koning maakte. De tekst van Saul is in opdracht van Theaterproductiehuis Zeelandia geschreven door Rob de Graaf en geregisseerd door Dick Hauser. De muziek van componist Boudewijn Tarenskeen wordt uitgevoerd door de 26-koppige David Kweksilber Big Band en operazangeres Claron McFadden. Op 27 april geeft de Big Band een voorproefje van Saul in het Bimhuis in Amsterdam.

Regisseur Ilmer Rozendaal maakt op het Zuiderhoofd in Westkappelle Een zomerdag van Jon Fosse. De Zeeuwse kust wordt een eigen personage in het stuk, waarin een jonge man en zijn vrouw de drukte van de stad ontvluchten. De vrouw wordt gespeeld door de Vlaamse actrice Ils Uitterlinden, die al vaker te zien was in producties van Zeelandia.

Louis van Beek, die al eerder de voorstelling Mathilde bij Zeelandia maakte, speelt deze zomer Soeur Sourire in regievan Paula Bangels in de Grote Kerk in Goes en de Sint Baafskerk in Aardenburg. Soeur Sourire vertelt het verhaal van Jeannine Deckers, die als jong meisje besluit het klooster in te gaan. In 1963 scoort ze als Zuster Glimlach een wereldhit met Dominique. De non met de gitaar werd een icoon, maar na het verlaten van het klooster stapt bleek niemand meer op haar te zitten wachten.

De voorstellingen en het festival worden geproduceerd door Theaterproductiehuis Zeelandia. Deze vijftiende editie loopt van dinsdag 25 augustus tot en met zaterdag 5 september.