De theaterzaal Frascati 3 in de Amsterdamse Nes is ingericht als permanente radiostudio. Vanaf woensdag zenden Frascati Producties en Radio Futura er drie keer per week ’theatrale actieradio’ uit. Presentatoren Dionne Verwey en Gian van Grunsven voeren afwisselend gesprekken met gasten over kunst & de wereld. De uitzendingen zijn live bij te wonen en te volgen via de site van Frascati.

Samen met de presentatoren, een wisselende redactie, kunstenaars, partners uit de stad, journalisten, activisten en publiek wil Radio Futura in totaal 40 uitzendingen ‘de wereld van nu & morgen’ onderzoeken.

‘Laten we elkaar weer ontmoeten en naar elkaar luisteren’, schrijven de radiomakers. ‘Het zijn roerige tijden. We blijven gedwongen binnen, gaan juist massaal de straat op of verbinden ons via internet met gelijkgestemden. Soms lijkt de wereld even harder te draaien dan anders. Op dit moment vinden grote politieke, economische en sociale verschuivingen plaats. Waar bevinden we ons en waar bewegen we ons naartoe? Hoe willen we dat onze wereld er uit ziet? Naar welke verhalen willen we luisteren? En welke rol speelt kunst in deze veranderende samenleving? Een ding weten we zeker: het is tijd voor goede gesprekken.’

Op woensdagavond 2 september trapt Radio Futura af met een analyse van de cultuursector. Het programma gaat in op het huidige beleid, waar we vandaan komen en waar we naartoe bewegen. De eerste gasten zijn theatermaker Gable Roelofsen en festivaldirecteur Janine Dijkmeijer. Later deze week komen onder meer theatermaker Alexandra Broeder, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Arne Popma, publicist Lara Staal, theatermaker Mounir Samuel en dramaturg Tobias Kokkelmans langs.

De opnames zijn live te bezoeken voor een beperkt aantal bezoekers en live te volgen via de website van Frascati. Later terugluisteren kan via Soundcloud.