Linda van Dyck heeft vanwege een burn-out haar rol in de toneelvoorstelling Liefde levenslang moeten teruggeven. Liz Snoijink zal haar vervangen. De repetitieperiode is met twee weken verlengd en de première, die zou plaatsvinden op 22 februari, wordt verschoven naar een nader te bepalen datum.

Volgens producent Arjen Stuurman is het teruggeven van de rol een bittere pil voor Linda. Liefde levenslang is de toneelbewerking van de film Il y a longtemps que je t’aime van Philippe Claudel, waarin twee zussen het verbroken contact proberen te herstellen. De regie is in handen van Ignace Cornelissen en de overige rollen worden gespeeld door Renée Fokker, Chris Tates, Mark Ram en Nhung Dam.

Linda van Dyck gaat de komende periode rustig aandoen. Afgelopen jaar werd ze voor haar rol in Who’s afraid of Virginia Woolf genomineerd voor de Theo d’Or, de VSCD Toneelprijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke, dragende rol. In 2010 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor haar jarenlange bijdrage aan het Nederlandse toneel- en filmlandschap. Van Dyck debuteerde op haar tiende tegenover haar stiefvader Ko van Dijk in De Vader van Strindberg. Ze speelde uiteenlopende toneelrollen, waaronder de laatste jaren in de Toneel Publieksprijswinnende voorstellingen Herfstsonate en Oog om oog en in Una giornata particolare en De dood en het meisje. Ook was ze te zien in verschillende films en televisieseries.

Liz Snoijink speelde afgelopen najaar de titelrol in Farah Diba van Kees Roorda en zijn The Glasshouse. Eind december raakte haar schouder uit de kom tijdens een skivakantie, waarvan ze nog herstellende is. Momenteel zijn de tekstrepetities voor Liefde levenslang gestart en met dokterstoestemming beginnen over twee weken de fysieke repetities. Ook is ze vanaf 9 februari te zien in de nieuwe TROS-serie Freddy, leven in de brouwerij, over het leven van Freddy Heineken.

(foto: Frits de Beer)