Programmeur Berthe Spoelstra, theatermaker Marien Jongewaard, regisseur Liliane Brakema en de makers van de voorstelling Sexiety zijn vanmiddag te gast in radioprogramma Theatermakers. Spoelstra vertelt over het Frascatiprogramma Staat van Waanzin, waar onder andere Jongewaards voorstelling Zwart/zwart speelt. Zwart/zwart is geïnspireerd op het werk van de omstreden psychiater Jan Bastiaans.

Presentator Constant Meijers spreekt met Liliane Brakema over haar voorstelling Face to Face, die deze week in première gaat. Daarnaast zijn Gian van Grunsven, Anne Gehring en Vera Ketelaars aanwezig om uit te leggen wat vier jaar onderzoek naar seksualiteit heeft opgeleverd voor hun voorstelling Sexiety. Dit weekend presenteren de makers van vrijdag tot zondag een speciale editie van Sexiety in Theater Bellevue.

Ook bespreekt Meijers het  theaternieuws en de Theater Top 5 van Theaterkrant.nl.

Theatermakers op Amsterdam FM is elke donderdag tussen 15:00 en 16:00 live te beluisteren via ether 106.8 en kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143). Terugluisteren kan via de podcast.