Regisseur Liesbeth Coltof won zaterdag Der Faust, een van de meest belangrijke Duitse theaterprijzen. Ze won in de categorie ‘Regie Kinder- und Jugendtheater’ met de voorstelling Der Junge mit dem Koffer, die ze maakte bij Junges Schauspielhaus Düsseldorf. Coltof is de eerste Nederlandse regisseur die de prijs in deze categorie in de wacht sleept.

De prestigieuze prijs, bestemd voor kunstenaars die een bepalende en onderscheidende bijdrage leveren aan het Duitse theater, is zaterdag voor de elfde keer uitgereikt door de Deutscher Bühnenverein. De jury zei over de Der Junge mit dem Koffer: ‘De mogelijkheden van het theater worden op z’n mooist ingezet.’ Coltof werd ‘een van de groten van het Nederlands-Duitse theaterlandschap’ genoemd.

Andere winnaars van Der Faust waren onder andere regisseur Frank Castorf voor Die Brüder Karamasow bij de Volksbühne, in de categorie ‘Regie Schauspiel’. Ook acteur Edgar Selge won de prijs voor zijn solo Unterwerfung bij het Deutsches Schauspielhaus Hamburg, die afgelopen jaar in Amsterdam speelde in het kader van Brandhaarden.

De prijsuitreiking vond zaterdagavond plaats in het Duitse Freiburg.

Foto: Bart Grietens